Clicky

Orlando
English

Här hittar du allt du behöver veta om Orlando när det kommer till nöjen, shopping, restauranger och klimat.

Universal Orlando

Inspirera dig genom  menyerna ovan eller klicka på på länkarna nedan:

Ögna igenom "Orlando i ett nötskal nedan"

Fortsätt med att planera din resa, här finns allt om flyg, hyrbil, ESTA/visum mm

Sedan kan du börja drömma om vad ni ska göra när ni kommer fram, här finns 100 aktivitetstips som täcker alla tänkbara intressen inklusive parkerna.

Var hittar man bästa shoppingen i världens bästa "Bargin Shopping Stad"? Vi vet och ger tips även från lokalbefolkningen.

Äta ute på några av Orlandos 5000 matställen är som en djungel, vi ger tips som både smaklökarna och plånboken kommer att uppskatta.

Väder och klimat i och runt Orlando.. har du anledning att klaga på vädret i Florida..vänta 15min så är allt bra igen.


Orlando i ett nötskal:


Världens bästa och största plats med nöjen för hela familjen

Fantastiskt klimat

Världens bästa shopping

Din bas för fantastiska dagsutflykter runt centrala Florida

Nöjesparkernas huvudstad på jorden


Orlando som ligger i centrala Florida är ett av världens mest omtyckta och välbesökta turistmål. Man uppskattar att det kom ungefär 72 miljoner besökare 2017 från hela världen, det gör Orlando till USAs mest besökta destination och därmed mer populärt är New York City, Las enas eller Los Angeles.

Florida som även kallas The Sunshine State är den enda staten i USA som har ett sub-tropiskt klimat vilket gör det attraktivt att åka dit närsomhelst på året. Mer information om väder och klimat hittar du här.

Men naturligtvis är det inte bara värmen som lockar utan det som satt Orlando på världskartan är det överväldigande utbudet av aktiviteter för såväl stora som små.

Disney World, Universal och SeaWorld lockar miljontals besökare varje år och parkerna uppdateras kontinuerligt för att kunna överträffa varandra. Men Orlando har så mycket mer än bara dessa jättelika parker, vi listat åtskilliga besöksvärda aktiviteter i och runt Orlando utöver parkerna.

Orlando ger även möjligheten att på en dryg timme åka till två olika hav, Atlanten och Mexikanska Golfen,  där man kan bada o sola på fantastiska stränder. När man gör dessa resor ska man även passa på och besöka sevärdheter vid kusten, Kennedy Space center är en av dessa som man inte får missa.

För den inbitne eller nybörjargolfaren så finns det ett överflöd av banor i och runt Orlando, inklusive Annika Sörenstams anläggning.

Sist men inte minst, Orlando har av Forbes Magazine utsetts till USAs och därmed troligtvis väldens bästa "Bargain Shopping" stad. Att man inte reser hem med en ny resväska proppfull med fynd är högst ovanligt.


Ni kanske förstår varför vi har valt att ha en semesterlägenhet just i Orlando!


Ytterligare Orlandotips

Det finns andra sidor på nätet som ger tips om Orlandosemstern.

Här nedan är några av dem som är relevanta även om ingen har lika många tips som vi har på vår sida.


TripAdvisor med betyg från tusentals besökare

Orlando Weekly riktar sig till lokalbefolkningen just nu.

OrlandoSentinel Största dagstidningen på nätet.

WikiDo tipsar om evenemang "idag".

Nyheter


Utbudet i Orlando utökas kontinuerligt.


Vi skriver om detta på vår facebooksida och efterhand  uppdaterar vi hemsidan.