Clicky

Klimat
English

Vädret och klimatet i Orlando och Florida.

Orlando karta

Orlando är med sitt subtropiska klimat alltid varmt men årstiderna gör sig tydligt bemärkta.

Sommaren (Juni-Augusti) är mycket varm  sällan under 30 grader men nästan varje eftermiddag/kväll brukar det komma en avsvalkande regnskur inte sällan tillsammans med åska.

Hösten, från mitten av September till November börjar det bli svalare men fortfarande varmt, 25-30 grader på dagarna och runt 16-22 på nätterna. Eftermiddagsskurarna upphör och detta är en väldigt behaglig tid, som svensk högsommar.

Vintern (Dec-Feb) är kyligare, sällan över 25 grader på dagarna och nätterna runt 10-15 grader men kan ett par nätter per år gå ner mot 0 men även dagar med 30 grader förekommer.

Våren Mars-Maj är åter varmt 25-30 grader men även torrt.


Bästa tiden att åka till Orlando?

Om enbart vädret fick styra så är nog mars/apr resp okt/nov är bästa månaderna. Tar man även hänsyn till "trängseln" i parkerna så är nog apr/maj resp sep/okt det mest optimala.

Orkaner?

Vi får ofta frågan om det inte är farligt med alla orkaner. Orkansäsongen i Atlanten  sträcker sig från juni till november och det brukar bildas 10-20 stycken större namngivna stormar per år sydost om Florida. Men Florida drabbas sällan och i Orlando har vi bara haft av en riktig orkan (Irma september 2017) sedan Wilma i oktober 2005.

Sannolikheten att drabbas är väldigt liten.

Under samma tidsperiod har vi i Sverige haft Gudrun, Per, Putte, Yoda, Dagmar, Simone, Hilde, Sven, Ivar, Egon.....   

Orlandoklimat i siffror

Klimat Orlando

Vattentemperaturer i Florida


Många passar naturligtvis på att ta en tur till havet när man besöker Orlando. På Orlandotipssidan så föreslår vi att man kan åka till antingen Atlantkusten där Cocoa Beach är närmast eller så väljer man Mexikanska Golfen där Clearwater Beach ligger närmast. Båda kusterna når man på en dryg timme.

Även om Florida har ett tropiskt klimat så blir det kyligare i vattnet på vintern, speciellt gäller detta västkusten. Skillnaden mellan kusterna beror framförallt på att även i Florida så värmer golfströmmen upp havstemperaturen.

Nedanför finns en tabell som visar på genomsnittliga vattentemperaturer över året.

Vill man inte åka till havet så finns ju alltid de uppvärmda poolerna i Bahama Bay tillgängliga där temperaturen brukar ligga på 30 grader  oberoende av säsong.

Vädret just nu

Badtemperaturer idag.

Här finns inrapporterade vattentemperaturer från hela Forida för idag.

Väderkontraster i Florida under sommaren

Lokala sommarskurar

Leaving those summer storms behind (c: jimhobart)

Leaving those summer storms behind. 🌧

Posted by Orlando International Airport (MCO) on Monday, 24 July 2017

Hur var vädret förra året?


Historiskt väder dag-för-dag i Bahama Bay

Alla längtar till Florida!