Clicky

Shopping

Shopping i Orlando

Orlando Outlet

Den största attraktionen i Orlando för utländska besökare är faktiskt inte nöjesparkerna utan det är shopping. Med över 500 stycken outlet butiker så kan man tillbringa veckor med att fynda.

Den ansedda tidskriften Forbes har utsett Orlando till USAs bästa Barging Shopping stad vilket man troligtvis även översätta till att det är världens bästa shoppingstad om man räknar bort "Copy-Shopping" i Asien.

Nu handlar det inte bara om Outlets, man ska absolut inte missa dom stora shopping centren (Gallerior/Malls) där high-end märkesbutiker trängs med stora varuhus som Macy's. Det finns alltid mycket varor på rea som väl matchar outletpriserna.

Vill man inte trängas i shoppingcenters så finns det även mysiga shoppinggator i Celebration, Winter Park och Pointe Orlando.


Amerikaner älskar kuponger och detta skall man naturligtvis som turist även utnyttja. I princip alla butiker har medlemsklubbar och erbjudanden på sin hemsida. Gå med i dessa samt kolla hemsidorna innan och under tiden ni är i Orlando. Det fungerar utmärkt att ladda ner erbjudanden på telefonen via WiFi i lägenheten och visa upp i butiken. Många butiker har även egna appar som ni kan ladda ner och få erbjudanden där. Tänk på att om ni har IPhone så finns för några butiker deras appar bara på Amerikanska App Store, för att ladda ner dessa behöver ni skaffa ett amerikanskt AppStoreKonto.


Nästan alla som åker till Orlando har antingen med sig tomma resväskor hemifrån eller köper nya (mycket prisvärda) väskor i Orlando. Det finns flera väskbutiker inom Outletsen och köpcentren, titta även gärna in på t.ex. TJ Maxx där man kan göra riktiga klipp.

Många besökare startar sitt outletbesök med att köpa en stor resväska och sedan fyller dom upp den under besöket. På detta viset riskerar man inte att köpa på sig för mycket för flygresan hem.

Shoppingtips i och runt Orlando

MEGA OUTLETS


ORLANDO PREMIUM OUTLETS - Vineland Avenue resp International Drive

160 resp 180 butiker, i många fall samma. Det räcker med att besöka en av dem, kolla butikslistorna på internet i förväg och välj därefter vilken. Kan rekommenderas att komma tidigt eller sent då det kan vara svårt att få parkeringsplats och mycket köer på vägarna runt outletsen. Det räcker oftast att besöka en av dessa.

Öppet Mån - Lör: 10-23, Sön: 10-21

Gå med i deras VIP-Club och ladda ner deras app så hittar ni extra rabatter.


LAKE BUENA VISTA FACTORY STORES

50-talet märkesbutiker i en mycket lugnare miljö än Premium Outlets. Ingen trängsel och inga problem med köer eller parkering, däremot är utbudet lite mindre.

Mån - Lör: 10-21, Sön: 10-19


SHOPPINGCENTERS (Malls)


FLORIDA MALL

Största shoppingcentret i centrala Florida. Allt är under tak vilket är trevligt både om det regnar eller värmen är för intensiv. En knapp halvtimma från lägenheten. Bl.a. Macy's, Nordstrom, Abercrombie&Fitch, Apple. Mån - Lör: 10-21, Sön: 11-19

       

THE MALL AT MILLENIA

Mall med både "vanliga" butiker samt på andra våningen lyxmärken som Louis Vuitton, Chanel mm. Vill man käka köttbullar på IKEA så ligger det alldeles intill! Mån - Lör: 10-21, Sön: 11-19

Hit kan man fördel köra via betalvägen 429/Florida Turnpike för att undvika trafiken på I4, kombinera gärna besöket med Premium Outlets på International Drive.


WINTER GARDEN VILLAGE

Mysigaste shoppingcentret runt Orlando, ligger norrut längs Interstate 429. Det tar 15-20min att köra.

Inte alls samma hets då bara lokalbefolkningen åker hit till skillnad från många andra shoppingcenters, samt att här finns även flertalet riktigt bra restauranger. Garanterat fritt från turister.


VARUHUS


MACY'S

Macy's är ett stort varuhus med framförallt kläder, i Orlando finns dom tex vid både Millenia (att föredra) och Florida mall. Själva gör vi gärna våra inköp här tack vare den lugnare miljön och att priserna är helt klart i nivå med Outlets. Tricket är att dels ta del av en 10% rabatt som man har som turist (ta med passet och gå till informationen) samt att det nästan varje vecka finns stora kampanjer. Se till att ladda ner kuponger från deras hemsida eller skaffa deras app och visa i kassan.


BLOOMINGDALE'S

Ett varuhus som är lite som NK när det kommer till sortiment. Relativt bra priser och naturligtvis så håller de till vid den lyxiga Mall at Millenia.


SEARS

Det klassiska postorderföretaget har 3 varuhus runt Orlando, enklast är Florida Mall. Här hittar man allt från bensindunkar till Levi's jeans.


WALMART

Världens överlägset största butikskedja har en jättelik stormarknad 5 min från Bahama Bay. Här finns allt och lite till och priserna är oftast väldigt bra likaså kvalitet, även om dom inte säljer märkesprodukter. Öppet dygnet runt.


TARGET SUPERSTORE

Mindre än WalMart men fortfarande stort. Här finns även det mesta och kvalitetsnivån kan upplevas som lite högre än WalMart, närmaste butik ligger på 192:an. Öppet 8-22/24.

   

FYNDBUTIKER FÖR KLÄDER OCH SKOR


HANDLA KLÄDER SOM LOKALBEFOLKNINGEN.

Orlandoborna själva brukar undvika dom stora outletsen och går hellre till andra butiker där man gör fynd på enskida designer plagg eller mer okända märken. Däremot hittar man kanske inte 5 par likadana jeans. Några utmärkta exempel på dessa butiker är:

- Ross dress for less. 3 butiker inom 15min bl.a. kläder och resväskor.

- TJ Maxx ett par butiker inom 15 min även här kläder och resväskor.

- Marshalls Kläder för vuxna och barn, finns tex i Winter Garden Village

- Burlington Kläder, skor och handväskor. Närmast 20 min bort utefter 192:an.


Kissimmee Clearance Center har butiker som rear ut mycket udda storlekar och modeller. Nike och Converse har butiker här, priserna oftast lägre än outlets men det finns även sekunda varor, så kolla noga.


LEKSAKER och SMÅBARNSKLÄDER

Det finns flera butiker runt om i Orlando tex MacroBaby är värt ett besök. De klassiska klädmärkena Carter's och OshKosh har egna butiker både inom Premium Outlets och utanför.

Riktigt billiga barnkläder utan designermärken finns på WalMart med en kvalitet som oftast överstiger H&M. Varuhusen som Macy's, JC Penny samt andra butiker som Marshalls har även dom bra barnkläder till bra priser.


ELEKTRONIK


BEST BUY

Elektronik hittar du på Best Buy där närmaste butiken ligger 10min bort på 6300 Grandview Parkway, Davenport. Kontrollera gärna hemsidan innan ni åker, dels tillgänglighet och priser. Är de billigare på nätet måste man säga till i kassan för att få det lägre priset.


APPLE STORE

Du hittar dessa stora butiker i Florida Mall och Mall at Millenia. Här finns naturligtvis hela Apples sortiment att köpa. Notera att Apple nu har börjat sälja Iphones som är olåsta och går att använda i Sverige ("SIM-free"). Service och reparationer bokas smidigt via deras websida och oftast så repareras produkten medan du strosar runt i mallen. Vi har själva bytt batteri på en svensk MacBook, 40% lägre pris än i Sverige och allt var klart på en timme.


B&H:

En av USAs största nätbutiker för foto och elektronik. Då deras verksamhet är i New York och de inte har några butiker i Florida så slipper man betala sales tax!

Leveranstid 3-4 vardagar. (Se mer om näthandel längre ner på sidan)


FÖR HEMMET


MICHAEL'S

Inom samma shoppingområde som Best Buy ovan så finns Michaels, en butik som säljer fantastiskt fina och prisvärda saker till ert hem. Kolla hemsidan för rabatter innan ni åker dit.


JO-ANN och HOBBY LOBBY

Är alternativ till Michaels men som även har ett större utbud av härliga tyger. Kolla hemsidan för rabatter innan ni åker.


MARGE'S SPECIALTIES

Detta är inte bara Floridas största butik för julpynt, dom säljer dessutom detta året runt(!) Butiken ligger i norra Orlando.


LOEWE'S

Det finns många DIY butikskedjor i USA. Närmast lägenheten är Loewe's som ligger intill Wal-Mart. Handverktyg och tryckluft- samt batteridrivna maskiner kan vara riktigt billiga jämfört med Sverige. Tänk på att elnätsdrivna maskiner inte fungerar hemma pga el-spänningen.


DIVERSE


WEBB'S CANDY SHO

Sugen på godis och trött på vad som finns på supermarkets? Söderut efter 27:an så finns en fantastisk godisbutik som bl.a. har godis som smakar riktig citrusfrukt, kola på getmjölk, sockerfri godis som är god mm plus jättegod glass och viner gjorda på allt möjligt förutom druvor.


BASS PRO SHOPS:

Jakt, Fiske, Friluftsliv och Camping. Ett paradis för alla som gillar att vistas i naturen. Ligger vid International Drive.


VISITORS FLEA MARKET

Permanent loppmarknad med nytt o begagnat, ligger mitt emot Old Town, öppet varje dag.


DISNEY SPRINGS (f.d. Downtown Disney)

Handla dina t.ex. Disney-figurer i världens största Disney-butik. Område med över 40 butiker, restauranger, caféer mm. Öppet till 02:00. Många nya märkesbutiker har nyligen öppnat på en "bakgata". Att tillbringa minst en eftermiddag/kväll här är ett måste oavsett om man är Disney fantast eller inte. Definitivt Floridas bästa boardwalk. 20 min bort och gratis parkering men kom inte försent då parkeringarna fylls upp snabbt.


FRISÖR

Passa på att klippa er när ni är här istället för innan ni åker. Långt hår vill man ju inte ha i värmen plus att det är billigt. Räkna med $15-$18 plus obligatorisk dricks på 20%, billigare för barn. Vi själva har t.ex. besökt Timeless och Hair Cuttery men det finns flera andra ställen att välja på.ONLINE SHOPPING


On-Line shopping i USA skiljer sig kraftigt från det vi är vana från i Sverige. Vi svenskar brukar ofta använda oss av söktjänster som PriceRunner och Prisjakt men något motsvarande i likannde bredd och djup finns inte i USA. Det bästa alternativet är Google.com's shopping som visar priser från ett begränsat antal butiker när man söker på en specifik produkt.


Istället så får man vända sig till tex Amazon, WalMart, BestBuy's hemsidor där man inte bara hittar deras eget sortiment, utan dom sköter även om fristående butiker's marknadsföring och distribution.

Även Ebay är jättestort och så länge man handlar inom USA så kan man känna sig säker.


Vi själva beställer ofta från ovanstående företag och det har alltid fungerat utmärkt med betalning och leveranser till lägenheten.


Tänk även på möjligheten att handla utan att betala SalesTax på 6% genom att välja butiker som inte är verksamma i Florida. Detta får ni reda på i samband med att beställningen genomförs.


Inte alla sidor är tillgängliga att titta på ifrån Sverige utan en sk. VPN tunnel. Vissa butiker accepterar heller inte svenska kort ren säkerhet samt att dom ibland kör en manuell kontroll vilket kan öka på leveranstiden med någon dag.


Våra gäster får fler praktiska tips angående shopping på nätet av oss i samband med resan.


AMAZON.COM

Kläder och skor i udda storlekar/färger som ni inte hittar på outletsen samt elektronik är typiskt sådant som passar utmärkt att handla på Amazon.

Anmäler er för en testmånad i deras "Amazon Prime" så får man gratis garanterade 2 dagars leveranser.


English

Fler erbjudanden

Amerikaner älskar kuponger och special deals. Varje butik har sina kampanjer på sina hemsidor och på nätet så finns flera sidor där man enkelt kan hitta aktuella erbjudanden:

TIPS!

Ladda ner rabattkoderna / kupongerna till mobiltelefonen tex genom att välja att skicka erbjudandet till din emailadress. Öppna mailet innan du åker så att ev bilagor laddas ner till telefonen. Sedan är det bara att visa mailet i kassan.