Clicky

Orlando Aktiviteter

Över 100 tips på olika aktiviteter i och runt Orlando

Andra aktiviteter  (senast uppdaterad 20 juni 2019)


Många tror bara att Orlando enbart består av de stora parkerna, men det finns så otroligt mycket mer att göra och allt samlat i och runt Orlando. Nedanför ger vi massor med exempel på vad man kan göra när man inte vill besöka jätteparkerna. Klicka på länkarna för mer information om varje aktivitet. Nedan finns tips om:


 • Raketuppskjutningar från Cape Canaveral.
 • Shower och uppträdanden
 • Familjeaktiviteter
 • Djur på nära håll
 • Sport/fysiska aktiviteter
 • För yngre barn
 • Titta på amerikansk sport
 • Motoraktiviteter
 • Utflykter
 • Övrigt


Raketuppskjutning Cape Canaveral:

En mäktig upplevelse är att se en raketuppskjutning i verkligheten. Detta händer inte varje dag men har ni tur så inträffar det när ni besöker Orlando. Notera att bästa utsiktspunkt varierar beroende på vilken raketmodell/uppskjutningsramp somanvänds. Håll koll på översiktsschemat (detaljinformation) och var beredd på att uppskjutningen kan stoppas i sista minuten. Man får ju inte komma jättenära pga säkerhetskrav. Men för att få en uppfattning om vad man ser så har vi lagt upp en film vi själva har tagit. De absolut bästa platserna finns inom själva KSC men då måste man även betala inträde till för en hel dag samt att speciella biljetter måste bokas i förväg. Dom biljetterna brukar ta slut inom några timmar från att dom släpps. Har ni inte dessa biljetter så är vårt råd att INTE besöka KSC och se en uppskjutning samtidigt. Bättre att dela upp dessa på två dagar.


Shower och uppträdanden


The Blue Man Group:

Gruppen har på City Walk en av fåtalet permanenta uppträdanden i världen.

Biljetter köps med fördel ihop med Parkbiljetter till Universals parker.


Cirque du Soleil, nya show. (Premiär ännu inte bestämd)

Häpnadsveckande akrobatik i ett hissnande tempo. La Nouba har stängt och kommer under 2018 att ersättas med en ny så att den moderna cirkusen kan fortsätta ha en fast punkt i Disney Springs.


Medieval Times Dinner & Tournament:

Ät och låt dig ryckas med i en fantastisk Tornerspel där riddare med sina hästar kämpar för sin kung och prinsessans gunst. Slottet ligger utefter 192an.


Capone's Dinner & Show:

En fartfylld show som utspelar sig i Chicagos gangsterkvarter på 30-talet. Middagsbuffet inklusive dryck även alkohol ingår i priset. Boka biljetter på nätet för bästa pris. Ligger vid utefter 192an.


Mango's Tropical Café:

Kanske Orlandos hetaste dinner show just nu. Detta är för den vuxna publiken med bra mat, goda drinkar och fartfylld underhållning. Ligger vid I-drive.


Dr Phillips Center

Oavsett ni vill se uppleva en Rock konsert, Balett, Broadway Musical, Jazz, R&B, Opera, Teater eller nästan vad som helst, glöm inte att kolla vad som erbjuds just när ni är på plats i Orlando i den nyöppnade Dr Phillips Center i downtown Orlando.


Gå på bio med en helt annan upplevelse än du kan hitta i Sverige.

- Regal Pointe Orlando IMAX Theatre biograf som visar aktuella storfilmer i IMAX format.

- Plaza Cinema Café 12 biograf där du sitter i stora läderfåtöljer och blir serverad mat och dryck (även öl/vin) samtidigt som du tittar på filmen.

- Cinépolis Polk County IMAX nyöppnad biograf 15 min från lägenheten, naturligtvis med en bar.


Rodeo i Kissimmee: (Fler aktörer finns)

Även om ni inte är i Texas så kan man uppleva en rodeo på plats. Showen startar kl 20 men bara 2-3ggr per månad. Anläggningen ligger någon km söder om 192an.Familjeaktiviteter


Forever Florida:

Om man vill komma ut i naturen för lite äventyr, med magkittlande linbanor i skogen eller rida genom strömmande vatten så är Forever Florida ett utmärkt resmåldrygt  30min bort åt sydost.


Island H2O Live:

En ny stor vattenpark öppnade sommaren 2019 utefter 192:an c:a 10 minuter från lägenheten. Många av attraktionerna är fullt i klass med vad de traditionella vattenparkerna runt Orlando erbjuder. Kontrollera hemsidan för öppettider som varierar beroende på säsong.


Nona Adventure Park:

Kryp, hoppa, klättra på en flytande vattenpark, klättra i ett jättelikt klättertorn eller wakeboard. Öppnade i mars-19 och passar perfekt för familjer som vill ha lite action tillsammans. Det finns ålders- och säkerhetsregler mm som ni måste läsa innan.


Fun Spot Kissimmee

En mindre nöjespark utan långa köer 15min bort utefter 192an med berg-o-dalbana, co-cart, karuseller samt många attraktioner för de allra minsta är ett utmärkt alternativ en dag då man känner att man inte orkar med en av de stora parkerna. Fri parkering och man väljer om man vill köpa dagskort eller betala för varje attraktion för sig. Det finns även en ytterligare park nära I-drive.


Showcase of Citrus

Plocka apelsiner, åk på en träsktur med världens stösta monstertruck (ombyggd skolbuss) och mata djuren kan ni göra bara 10min norrut efter 27:an. resan med monstertrucken bör förbokas samt kolla hemsidan vilka frukter som kan plockas beroende på säsong.


AirBoat: (Fler aktörer finns)

Man behöver inte åka ned till södra Florida för att åka ut med en AirBoat och se den fantastiska miljön med både ett djurliv (inklusive alligatorer) och en fauna som är helt unikt för Florida. Marsh Landing Adventures ligger söder om 192an.


Ripley's Believe it or Not:

Ett litet museum för stora och små, tar kanske en timme att gå igenom och är perfekt för den lilla lugna aktiviteten mellan Berg-o-dalbanor, shopping och sol&bad. Ligger vi I-drive.


Sleuth's Mystery Dinner Show:

Ta med hela sällskapet, barn som vuxna, ät middag och lös en deckargåta tillsammans. Ligger nära I-drive.


Escapology:

Familjen har 60 min på sig att tillsammans lösa en gåta för att klara det uppdrag ni har valt. Både gammal som ung bidrar i lösningen och man behöver inte prata perfekt engelska. Ligger vid södra delen av I-drive.


WonderWorks

Inhyst i en upp-och-nedvänd byggnad finns detta nöjescentrum med massor med udda aktiviteter. Här finns allt från 4D filmer till att man kan få uppleva hur en jordbävning eller orkan känns i verkligheten. Det finns även en Magic Dinner Show med med fri pizza och öl/läsk. Titta in på deras hemsida för att se alla roliga aktiviteter som erbjuds, ligger vid I-drive.


Madame Tussauds

Se till att ha gott om plats på kamerans minneskort och låt dig fotograferas tillsammans med läskigt realistiska vaxfigurer. Håll om David Beckham eller Jennifer Lopez, sätt dig med Abraham Lincoln eller mima en duett med Rihanna. Till skillnad från många andra Madame Tussauds så är syftet med denna att komma riktigt nära så att du kan röra vid figurerna och ta dina selfies. Biljetter köps med fördel ihop med andra Idrive-360 aktiviteter.


Orlando Science Center

Vetenskap har alltid legat amerikanarna nära hjärtat och varför inte besöka denna interaktiva attraktion downtown Orlando. Det finns avdelningar anpassade för alla åldrar från 3år och uppåt och vissa dagar ingår även stora barnfilmer från Hollywood i entrépriset.


ICON Orlando 360 (fd Orlando Eye)

Pariserhjulet är förnuvarande världens 5 största, bara lite mindre än London Eye. En klar dag skall man kunna se ända till Cape Canaveral på östkusten. Man åker ett varv i en gondol och hela resan tar ung. 20min. Biljetter köps med fördel ihop med andra Idrive-360 aktiviteter.


StarFlyer Orlando

Världens högsta slänggunga öppnade sommaren 2018. Den är 137m hög (Kaknästornet tex 155m och Eclipse på Gröna Lund 121m). Biljetter köps med fördel ihop med andra Idrive-360 aktiviteter.


Titanic utställningen:

Här får du uppleva hur det var på Titanic för över 100 år sedan. Det finns även massor med föremål som plockats upp från djupet som visas upp.Ligger vi I-drive.


Orlando Balloon Rides (Fler aktörer finns)

Jetlaggad och morgonpigg? Då kan en luftballongsresa över Orlando vara perfekt. Tidigt varje morgon så kan man möta soluppgången från en luftballong som svävar över Orlando. Mötesplatsen ligger bara c:a 10 minuter från lägenheten.


Chocolate Kingdom

Här får ni lära er allt om choklad, från böna till färdig produkt. Provsmakning och möjlighet att tillverka din egen chokladkaka med unika ingredienser får man inte missa. Störst behållning får man om man förstår engelska bra. Finns både utefter 192an och I-drive.


Andretti indoor Karting & Games

Letar ni efter en fartfylld och intensiv familjeaktivitet så hittar ni här GoCart för vuxna o barn, LaserTag, RacingSimulatorer, ZipLines, Bowling, Arkadspel  mm. Mat o dryck finns naturligtvis. Varje aktivitet är individuellt prissatt och det finns något för alla men kanske speciellt för tonårsfamiljen. Ligger nära I-Drive.


TopGolf

Även om inte familjen är golfentusiaster så kan man definitivt prova på denna typ av driving range. Ni har ert eget utslagsbås där ni får vara ifred och alla slag registeras med hjälp av golfbollarna med inbyggda chips. Upplevelsen blir lite som att spela bowling fast med golfklubbor istället. Passar lika bra för förstagångssvingaren som för proffset. Vill man ta hjälp av en instruktör så går det bra. Utmärkt restaurant finns även inom komplexet. Prisvärt loch klubbor ingår. Ligger nära I-Drive intill Andretti Go-Cart.


Djur på nära håll


Gatorland:

Närkontakt med alligatorer är något som vi aldrig får uppleva i Sverige. Hinner man inte med Everglades så är detta ett bra ställe att träffa på dom hårdhudade bestarna. Välj helst en för- eller eftermiddag så hinner ni med att se "allt" inklusive dom roliga shower som körs.


SEA LIFE Aquarium

Akvariet innehåller 5000 havsdjur i alla storlekar och former. Närheten till fiskar o hajar är anmärkningsvärd och bland annat kan man gå igenom akvariet i en glastunnel helt omgärdad av havets invånare. Biljetter köps med fördel ihop med andra Idrive-360 aktiviteter.


Orlando Cat Cafe

Älskar ni katter så ska ni definitivt besöka detta lilla ställe 5min från lägenheten. En non-profit organisation som jobbar med att hitta nya hem till kissar. För att finansiera verksamheten så driver dom både ett fik och en möjlighet att leka o kela med runt 12-15 kissar. Verksamheten är ganska hårt reglerad för att skydda katterna och speciella och hårdare regler gäller för barn under 12.


Exotic Animal Experience

Här får ni möjligheten att under 2 timmar umgås med exotiska pälsdjur. Kela, busa, hålla eller bara titta på djur som ni kanske inte visste om att de existerade. Det är ganska dyrt och bäst utbyte får man med en privat 2-timmars visning. Men det är garanterat ett minne för livet. Åldersgräns 8 resp 10år.


Lowry Park Zoo

Besök detta Zoo i Tampa som ligger endast en timme bort. Den är ansedd som den bästa djurparken i USA för barn.


Florida Aquarium

Ett fantastiskt akvarium med över 20.000 arter av växter och djur som ligger i Tampa centrum. Det handlar inte bara om att  titta på fiskar det finns massor med möjligheter att komma djuren mycket närmare än så...


Electric's Manatee Viewing Center:

Under perioden 1:e november till mitten av april så söker sig sjökorna som finns i Mexikanska Golfen till varmare vatten och har då hittat denna plats intill ett kraftverk utanför Tampa.

Det är en mäktig upplevelse och både besöket och parkeringen är gratis.


Clearwater Marine Aquarium

Räddar, vårdar och om möjligt släpper ut skadade och sjuka i havet. En ideell organisation som gör allt dom kan för att vårda delfiner, hajar, rockor, sköldpaddor mm.


SKELETONS: Animals Unveiled:

Ett nytt museum med över 450 djurskelett. Väldigt udda, lärorikt och populärt. Ligger vid Idrive-360 och räkna med att det tar runt en timme att besöka.Sport och/eller fysiska aktiviteter


Golf:

För den golfintresserade så är Orlando ett paradis. Utbudet är enormt men tänk på att det kan vara riktigt varmt. Tyvärr så har Annika Sörenstam stängt sin golfskola vilket var en riktig upplevelse. Tider kan ni tex boka på nätet via OrlandoGolf


Tennis, USTA National Campus:

En av världens största tennisanläggningar som invigdes i januari 2017. På över 100 banor kan man både titta på och spela. Dessutom erbjuds både proffs och nybörjarutbildning. Speciellt intressant kan vara familjekurser där hela familjen kan prova på tennis tillsammans för första gången.


Orlando Watersports Complex:

Wakeboard eller vattenskidor, vuxen som barn, proffs eller nybörjare, här kan du både lära dig eller testa dina gränser med bräda eller skidor på vattnet.


Congo River (mini)Golf: (Fler aktörer finns)

Ett perfekt ställe för både minigolf fantasten och för den som kanske inte brukar uppskatta minigolf. Ni kommer garanterat tycka det är kul att spela just här, samt att det finns även annat roligt som t.ex. att mata alligatorer.


iFly:

Upplev fallskärmshoppning inomhus. En häftig upplevelse för gammal som ung! Från 3 år där du flyger genom kraftiga fläktar som blåser uppåt. Ligger vid I-drive.


Horse World: (Fler aktörer finns)

Erbjuder ridturer för alla, från helt nybörjare till de mest avancerade. Boka gärna i förväg via deras hemsida


HorseSurfing: (Fler aktörer finns)

En ritt på stranden och sedan rida ut i havet kan man göra t.ex. i Bradenton söder om Tampa.  Nybörjare likväl som proffs får en fantastisk upplevelse. Instruktör, hjälm och häst ingår. Måste bokas i förväg, åldersgräns från 3(!)år.


Sportdykning: (Fler aktörer finns)

Blue Water Exporers i Sarasota erbjuder utflykter på öppet hav där ni kan dyka på 10-20m djup bland rev och vrak. Dykcertificat krävs. Snorkling passar i Florida bäst i sötvattenskällorna, men även i tex Ginnie Springs kan man dyka med tuber.


TopGolf

Vill ni detaljslipa golfsvingen så är detta rätt ställe att besöka. Med elektronisk tracking av bollen så kan ni exakt följa hur bra ni slår. Fungerar även som familjeaktivitet, se ovan. Ligger nära I-Drive intill Andretti Go-Cart.


Utförsåkning skidor och snowboard:

WinterClub i Winter Park (var annars), här kan man uppleva utförsåkning i olika svårighetsgrader (svårighetsgrad upp till störtloppsbacken i OS) året runt utan snö.

Hur det fungerar vet vi inte men titta på filmerna, ser riktigt roligt ut.


För yngre barn.


Förutom Magic Kingdom, Animal Kingdom, Legoland och Fun Spot så finns det fler saker att göra som riktar sig till dom yngsta barnen.


Monkey Joe's:

Att skutta runt bland upplblåsbara slott och rutschbanor är riktigt roligt. Det finns även ett speciellt område för barn 3 år eller yngre där det går lite lugnare till.


Green Meadows Farm:

Här kan barnen mata och kela med alla sorters djur. Det finns även ett flertal roliga uppträdanden och några mindre aktiviteter för dom små.


Dinosaur World

På vägen mot Tampa så finns en park med bla 200 dinosaurier i naturlig storlek. Brukar uppskattas väldigt mycket av yngre barn och priserna är helt rimliga. Detta är världens största dinosauriepark.


McDonalds West Sand Lake Road:

Världens största McDonalds lekland! Har barnen väl kommit hit är det nästan omöjligt att locka bort dem. Som tur är så finns det mysiga platser för mamma & pappa att vänta. Barn 3 år eller yngre har egna områden som är lugnare.


Crayola Experience:

I Florida Mall, på en yta av 6500m2 så kan alla barn som gillar att upptäcka sina konstnärliga förmågor spendera minst en halvdag. Kanske en förutsättning för att barnen ska orka följa med på shoppingen före eller efteråt.Titta på Amerikansk sportSeriespel

Slutspel

Ishockey NHL

okt-apr

apr-jun

Am. fotboll NFL

sep-dec

jan-feb

Fotboll MLS

mar-okt

nov-dec

Baseball MLB

apr-sep

oct-nov

Basketboll NBA

okt-apr

apr-jun

Basketboll, NBA, Orlando Magic:

Passa på och se en äkta NBA match, spelschema och biljetter hittar du via länken.


Baseball, MLB, Tampa Bay Rays:

I Tampa kan du titta på en seriematch i Baseball. Dessutom finns det runt om i Florida under försäsongen (feb-mar) massor med träningsmatcher som förläggs i Florida, normalt kommer det 1,5 miljoner fans till Florida under försäsongen..


Fotboll (Soccer), MLS, Orlando City SC:

Orlando har från och med säsongen 2017 en helt ny arena. City är redan idag känt för att ha en stor (snitt 25000/match) och mycket hängiven publik och den nya arenan tar gjort matcherna än mer medryckande. Inga huliganer, utan glada familjer, lila rök och karibiska trummor. Här hittar vi även sedan 2019 den svenske spelaren Robin Jansson.


Ishockey, NHL, Tampa Bay Lightning:

Närmaste NHL lag finns i Tampa, ungefär en timmes bilresa bort. Spelschema och biljetter via länken.


Amerikansk Fotboll, NFL, Tampa Bay Buccaneers:

Närmaste NFL lag finns i Tampa, ungefär en timmes bilresa bort. Spelschema och biljetter via länken.


Arenafootball, AFL, Orlando Predators:

När NFL säsongen tagit slut så drar inomhusvarianten av Amerikansk Fotboll igång. Matcherna spelas på planer stora som ishockey rinkar och är en högt tempo och massor med poäng. Spelschema och biljetter via länken.


Sports Bars

Att sitta på en Amerikansk sports bar och titta på NFL, NHL, MLB etc är något den sportintresserade inte får missa. Det finns flera stycken efter 192:an och vill man se den största skärmen så tar man sig till Wreckers. För den som vill se på brittisk fotboll så finns flera brittiska/irländska pubar bara några minuter från lägenheten.


Motoraktiviteter


Revolution Off Road: (Fler aktörer finns)

15 min från Bahama Bay kan man köra Off Road med ATV, Buggies och andra 4x4 fordon. Oömma kläder krävs, åldersgräns för att köra från 16år.


K1 Speed: (Fler aktörer finns)

Go-cart inomhus i 70km/h. Utmärkt om det mot förmodan skulle regna eller man behöver vila solbrännan eller trötta parkfötter...


Richard Petty Driving experience at Daytona Speedway:

Titta på Racing eller kör din egen/åk med förare i en NASCandrar När ni ändå är i Daytona så passa på att testa att surfa eller köra bil på stranden.


Car Cruises:

Gillar ni amerikanska muskelbilar eller klassiska jänkare så ska ni bege er till Old Town vid 192an på fredagar respektive lördagar där härliga välputsade bilar visas upp.


Warbird Adventures: (Fler aktörer finns)

Har du drömt om att få sätta dig bakom spakarna i ett riktigt plan och styra själv. Då är detta rätta stället. Tillsammans med en instruktör får du flyga klassiska plan från andra världskriget inklusive nervkittlande flygakrobatik. Ett minne för livet.


The Sugerloaf Mountain Ride: (Fler aktörer finns)

Vem har inte drömt om att få glida fram på en Harley-Davidson genom den amerikanska landsbygden. Ta tillfället i akt och hyr en HD för en dag och ge er iväg på ett äventyr. Hyr din HD t.ex. hos Orlando Harley-Davidson.Utflykter


Celebration:

När Disney byggdes upp i Orlando så skapades även en liten stad som skulle uppfylla the "American Dream living". Här hittar man restauranger, små butiker mm i en härlig miljö, kör mot och parkera vid Market Street. Hit kan man även med fördel bege sig när man besöker Orlando vid större events som 4'th July, Halloween och Memorial Day. Det tar inte mer än drygt 20 min att åka hit, utom vid dessa storhelger då man bör bege sig dit i god tid.


Historic Downtown Kissimmee:

Trots att staden Kissimmee ligger så nära det turistiga och hektiska övriga Kissimmee, så är det som att komma till en annan värld som känns väldigt genuin. Mysiga och prisvärda  restauranger, spännande antikbutiker och den härliga Lakefront Park. En picknick i parken och låt barnen leka av sig i lekparkena både torrt o blött. Ett härlig utflykt på någon timme och det tar 30min att åka hit.


Downtown Orlando:

De flesta som åker till Orlando besöker faktiskt inte själva Orlando utan håller sig söder om stan. Vi rekommenderar starkt att besöka centrum runt Church street och promenera runt Lake Eola. Sjön är 25m djup har bildats genom ett slukhål. Orlandos lokalbefolkning undviker turistområdena och drar sig hellre hit för mat och nöjesliv då priserna är klart lägre än t.ex. runt I-drive.


Winter Park:

Strax norr om Orlando ligger staden Winter Park. Med sina härliga parker, konstmuseer och "Park Avenue" så är det definitivt värt ett besök. Park Avenue är fullt av små butiker, caféer och restauranger i en promenadvänlig miljö.


Old Town

"Eat, Shop & Play". Ett ganska udda attraktion i Kissimmee utefter 192an. Roliga affärer, barer och restauranger och under vår-höst även ett antal åkattraktioner.


West Orange Trail

Hyr cyklar eller promenera utefter en gammal nedlagd järnväg genom ett fanatstiskt landskap och  genuina små samhällen. Det finns gott om picknick platser och fik efter vägen. Passa även på att besöka Winter Garden, en stad som är raka motsatsen till det hypermoderna Orlando.


St. Augustine:

Besök USAs äldsta stad som grundades 1565. Ett par timmar bort ligger denna unika stad, perfekt för en dagsutflykt. Mycket historia och trots många besökare så känns det aldrig som en turistfälla.


Mount Dora:

En timme norrut så hittar ni den genuina mysiga staden Mount Dora. Ett perfekt utflyktsmål när ni vill komma ifrån hetsen i Orlando. Härliga restauranger, barer och fik där man sätter sig o tar det lugnt när man promenerat runt en stund. Tyvärr har ånglokståget upphört och ersatts av ett speciellt jultåg, Polar Express, som tuffar på i november-december.


Clearwater Beach:

Beläget vid Mexikanska Golfen och utsedd till en av USA's vackraste stränder. Bara sola och bada eller varför inte åka båt ut på havet. Olika teman erbjuds som Delfinturer, Piratturer, djuphavsfiske mm. Gott om parkeringsmöjligheter och matstälerna.


Tampa:

Skaffa ett City Pass för Tampa och besök bl.a. Florida Aquarium, Lowry Park Zoo, Clearwater marine Aquarium och Busch Gardens till kraftigt reducerade priser. Något som alla djurälskare absolut inte får missa. Notera speciellt att Clearwater marine Aquarium är även ett djursjukhus där man bla tar hand om skadade delfiner. Drömt om att sitta bakom spakarna på ett flygplan? I Simulator Center Tampa Bay i Dunedin kan du göra just detta! Missa inte heller att tita på sjökor (enbart 1 Nov-15 Apr) vid Manatee Viewing Center.


Beach Hopper Day:

Åk från lägenheten vid 8-9 snåret till Clearwater Beach, bada besök akvariet och ät lunch. Fortsätt sedan efter kustvägen, dröm om ett hus vid Belleair Beach, ned mot Madeira Beach, gå på John's Pass Boardwalk och ät lite glass. Fortsätt ned till St. Pete's Beach för ett eftermiddagsdopp och avsluta med en middag tex i den mysiga staden Gulfport innan ni åker hem igen.


Plocka hajtänder:

En härlig dagstur är att åka ner till Venice vid Golfkusten vilket tar knappt 2 timmar. Här kan man leta efter hajtänder utefter stränderna. När ni plockat tänder och snäckor fortsätt mot Sarasota och spendera t.ex. någon timme kring St. Armands Circle med en sen lunch, (fönster)shopping och en stund på närliggande Lido Beach.


Anna Maria Island:

Ett besök på Anna Maria Island är som att förflytta sig 50 år tillbaka i tiden. Underbara vyer och härliga stränder och inga jättehotell utmed stränderna. Ta en tur till Bean Point där man ofta kan se delfiner, rockor, sjökor och annat wildlife däremot ska ni inte bada där p.g.a. strömmarna. Tänk på att ön har Floridas mest nitiska parkeringsvakter, så parkera enbart där det är tillåtet. Missa inte ett stopp ute vid en av pirarna där ni garanterat får se när det nappar för fiskarna samtidigt som ni svalkar er med en öl eller läsk innan ni kör tillbaka till Orlando.


Cocoa Beach:

Är tillsammans med Daytona ett riktigt surfingparadis, här hittar ni bl.a. världens största Surf/Beachbutik, Ron Jon's, här finns absolut allt och lite till som man behöver för strandlivet. Bada, promenera ut på piren och besök historiska Cocoa Village med sina små butiker och mysiga matställen. Ni kör dit på en timme.


Daytona Beach:

Bada, surfa eller besöka Daytona Racingbana (Daytona 500 körs 17 feb 2019 och 23 feb 2020). Notera att man på vissa delar av stranden faktiskt får köra och parkera sin bil.


Besök en ny strand varje dag.

Florida har ju några av världens bästa stränder och när man bor i Orlando så har man ju bare en kort bilresa till två olika hav. Vad man kanske inte alltid tänker på är att olika stränder har så vitt skilda karaktärer. Här finns tips om 23 olika ständer som passar utmärkt som dagsutflykter från Orlando.


Avsvalkande dag vi en sötvattenskälla

Florida har världens största koncentration av källsprång, runt 700st. Här kan man bada, paddla kanot, snorkla, grottdyka eller bara ha en mysig picknick. vattentemperaturen brukar ligga mellan 20-24C. De ställen som är tillgängliga för allmänheten blir ofta fulla på morgonen, så var ute i god tid. De flesta och mest kända ligger ett par timmar norr om Orlando men det finns även på närmare håll där de bästa finns beskrivna här. Wekiva Springs och Kelly Park strax norr om Orlando är bra ställen på nära håll dit Orlandoborna själva åker.


Weeki Wachee Springs State Park:

Sjöjungfru-show, Buccaneer Bay Waterpark- den enda vattenparken i Florida i naturlig miljö eller mysiga utflykter i båt eller kanot utefter Weeki Wachee River.

1,5 timme västerut finns detta paradis som blir en perfekt heldagsutflykt och med ett inträde på $13 för vuxna och gratis för barn under 5 så blir det ofta fullt och då stänger dom insläppet.


The Disney Wilderness Preserve:

Den Nordamerikanska kontinentens fauna förändrades drastiskt från då Européerna kom för 500 år sedan och fram till idag. På många platser jobbar man nu med att återställa naturen till sitt ursprung och ett sådant ställe är sponsrat av Disney. Ett stort område som man kan vandra runt i och det ska finnas över 1000 djur och växtarter som i många fall är unika.


Winter Haven:

Söker ni efter ett avbrott från hetsen i Orlando, eller för all del Legoland som ligger här, så besök Bok Tower Gardens, en underbar park där ni kan ta fantastiska naturbilder. (se exempel från TripAdvisor). När ni är i trakten så är det ett måste att köra till Spoke Hill, platsen där bilen rullar uppför en backe av sig själv och gravitationslagarna tycks vara upphävda. Vill ni besöka fler natursköna områden i trakten så är Circle B Bar Reserve ett måste.


Kryssning:

Varför inte passa på att ta en 3-4 dagars kryssning till Bahamas? Florida har flera kryssningshamnar varav den närmaste ligger i Port Canaveral en timme ifrån Orlando nära Kennedy Space Center. Det går även att kryssa från Tampa, Ft Lauderdale och Miami.

För att hitta vilken båt som passar just er bäst så läs gärna på cruisecritics.com.

Tänk på att skatt, dricks och dryck tillkommer på priserna.


Övrigt


Orlando Gun Club: (Fler aktörer finns)

Väldigt amerikanskt och kanske lite udda för en svensk.

Prova på att skjuta med pistol och/eller gevär och möjligheten att testa massa olika handeldvapen. Alla får gå igenom en säkerhetsundervisning och räkna med att det tar 3-4 timmar för ett sällskap på 4 personer och kostar runt $40-60 per person (ammunitionen kostar mest).

För nybörjare så ska man går dit under dagtid på vardagar. Pass krävs samt inga sandaler (open toe shoes), linnen eller urringat då man kan bränna sig på tomhylsorna. Ta med ombyte om ni är osäkra på vad som är tillåtet.


Fiske:

Florida erbjuder för den fiskeintresserade fantastiska möjlighetes både i söt- och saltvatten. För havsfiske är det smidigaste att boka in sig på fisketurer som avgår från i stort sett alla orter utefter kusterna. För insjöfiske kan man ge sig ut själv och varför inte börja vid bryggan på Bahama Bay. Fiskekort kostar från $17 och barn under 16år fiskar gratis.


Outwest Farms: (Fler aktörer finns)

Är du jägare och vill testa dina gränser så besök Outwest Farms, här kan man jaga alligatorer, vildsvin mm med garanterad jaktlycka. Väldigt macho i Floridas redneck centrum runt Okeechobee, c:a 1,5 timmar söderut vid Floridas största sjö.


Zombie Outbreak:

Gillar ni Walking Dead, spelar Resident Evil 4 eller går på Laser Force så är det hit ni ska gå. Ni går runt tillsammans och skjuter på levande Zombies. Efter besöket så behöver ni säkert besöka butiken Zombie Survival, butiken där ni kan köpa överlevnadsprodukter om nu Zombies skulle invadera jorden. **hrm... :-)**


Orlando Brewing: (Fler aktörer finns)

Mikro bryggeri i centrala Orlando. Är brygger dom egen ale och lager enligt tyska traditioner på amerikanska råvaror. Gratis(!) guidad tur kl 6 vaje dag och möjlighet till provsmakning, shopping och happy hour. Ingen matservering men man får ta med sig själv om man vill.


Lakeridge Winery & Vineyards:

Vingårdar finns inte bara i Kalifornien, en halvtimme norrut så finns Lakebridge där du kan kan följa en guidad visning, provsmaka och köpa deras viner.


Player1 Video Game Bar:

Saknar du dina TV spel eller vill testa nya är Player1 ett givet val. Playstation4, XBox One eller Wii spel finns massor av. Spela och testa olika Craft Beers. Efter kl 18 måste du vara minst 21 år för att vistas i lokalen.


Casino:

Även om ni inte är i Las Vegas eller Atlantic City så är det bara en timme till ett äkta Amerikanskt Casino i Tampa, Seminole Hard Rock Cafe.


The Holy Land Experience:

En "nöjespark" med kristet tema. Kliv tillbaka 2000år i tiden och bl.a shower, autentiska historiska miljöer och utställningar.


 

Allt ovanför är bara en liten del av vad man kan göra i och runt Orlando. Vi vill i första hand skapa en inspiration genom att visa på mångfalden av aktiviteter och i många fall finns det åtskilliga aktörer som ni kan välja ifrån.

Vi tar gärna emot förslag på ytterligare bra aktiviteter.

Nattlivet i Orlando

Med över 70 miljoner besökare varje år så har Orlando alla förutsättningar för att erbjuda ett fantastiskt nattliv i alla former. Nedan är bara några få exempel på vad som erbjuds och för att veta vad som är det bästa stället just när du besöker Orlando så bör man fråga sig fram när man är på plats, eller googla sig fram.

Vill man inte planera för mycket så är det enkelt att bara ta en taxi/Uber till International Drive, Church Street Station (downtown Orlando), Disney Springs eller Universal CityWalk.


Icebar

Tro det eller ej, men här finns världens största permanenta bar som är uppbyggd av is där man sitter med täckjackor i -5 grader. Ligger utefter I-Drive.


House of Blues

Live musik, mest blues men även annat, samt mat/bar. Söndagars gospelbrunch ska vara något riktigt speciellt. Ligger i Disney Springs.


JazzTastings

Vill du lyssna på jazz och samtidigt i relativt lugn miljö äta tapas och dricka vin är detta rätta stället. Ligger i norra Orlando


Bob Marley–A Tribute to Freedom

Gungande reggae musik både live och DJ, karibiskt kök och ett litet Bob Marley museum ligger vid CityWalk.English

Fler tips

Det finns massor med sidor på nätet som tipsar om aktuella aktiviteter. Här nedan är några av dem som är relevanta. Vissa erbjuder även rabattkuponger eller säljer parkbiljetter.


 • Undercover Tourist (Här finns även en kalender som visar en prognos på hur mycket folk det kommer att vara i de olika parkerna)
 • The DIS är en utmärkt sida för att planera besöket på det enorma DisneyWorld.
 • Orlando Informer (Blog med massor med tips inför Universal besöket)
 • Orlando Go Card Plocka ihop en mix av dina favoritattraktioner och spara 20% på biljettpriset.
 • WalMart 5 min bort har en liten butik där man kan köpa parkbiljetter med viss rabatt.
 • Vill man spendera en längre tid i parkerna och kombinera t.ex. Universal och Disney så får man vända sig till UK för bästa priserna, exempelvis:

- Attraction Tickets Direct

- Orlando Attraction Tickets

   (använd rabattkod MSE5)

- AmericanAttractions (använd

    rabattkod MSE6).

Frakt  tillkommer.

Nyheter i Orlando


Utbudet i Orlando utökas och förnyas ständigt.


Under 2019 så kommer t.ex.:


 • Star Wars Land till Hollywood Studios 26 aug
 • Ny Harry Potter Berg-o-Dalbana till Universal
 • Tigris, ny Berg-o-Dalbana till Busch Gardens
 • Sesame Street Land till SeaWorld 27 mars
 • Lego Movie World till Legoland 27 mars
 • Hollywood studios fyller 30 år och flera nya attraktioner kommer.
 • Nya vattenåk i Aquatica
 • Nona Adventure Park
 • Även massor med uppgraderingar av befintliga attraktioner sker i parkerna och runt om i Orlando.


Skyscraper, värdens högsta berg-o-dalbana, tidigast 2020


Massor med nyheter kommer i Disney Springs och CityWalk.


Vi skriver om detta på vår facebooksida och efterhand som attraktionerna öppnas uppdaterar vi hemsidan.

Goda råd vid parkbesök.


Några tips för att göra parkbesöken smidigare:


 1. Åk dit tidigt för att undvika köer och den värsta värmen.


 1. Lägg mobiltelefonen i en återförslutningsbar plastpåse.


 1. Skriv ditt mobilnummer på barnens handleder och försegla med flytande plåster (Skin Shield)


 1. Packa med en tunn regnponcho, bra både för "blöta åk" och eftermiddagsskuren.


 1. Fotografera parkeringsskylten så du hittar tillbaka till bilen.


 1. När ni kommer in i parken välj en samlingsplats som är lätt att hitta om ni kommer ifrån varandra.


 1. Ta för vana att dricka ofta, uttorkning går snabbt och det finns massor med "vattenhål" där man kan ta en klunk vatten.


 1. Finns det en single rider kö..ta den, går mycket snabbare.


 1. Passa på och åka under parader och större uppträdanden.


 1. Om inte barnen vill/får, men föräldrarna vill, utnyttja "Child Swap" systemet. Säg bara till när ni ställer er i kön så talar dom om för er hur det fungerar vid just den attraktionen.


 1. Om ni efter dagens äventyr känner att ni skulle vilja göra om allt igen. Gå till ett servicecenter och fråga om ni kan uppgradera er biljett så att ni kan komma tillbaka dagen efter.


Skulle det "värsta" hända och ni tappar bort ett barn så säg till en av vakterna. De är otroligt effektiva och larmar sina kollegor.

När det hände oss tog det mindre än 2min innan grabben kom gåendes hand-i-hand med en vakt till oss.

Aquatica Orlando
Gatorland bahamabay.se
Hulk Orlando
NASCAR Orlando
iFly Orlando
Blue Man Group Orlando
Orlando Magic
St Augistine
Cocoa Beach
WonderWorks Orlando aktivitet
Warbirds Orlando flyga
Hästridning Orlando
Balloon Ride Orlando
Green Medows Farm utflykt
Raketuppskjutning Cape Canaveral
Orange Blossom Cannonball
icebar